Domus Art

MDF

MDF

Ce este MDF-ul?

MDF este acronimul de la placă fibro-lemnoasă de densitate medie. Are o densitate între 530 si 800 Kg/M³, motiv pentru care este un material destul de dur și mai rezistent la umiditate decât palul. Este cel mai folosit material în confecționarea fronturilor mobilierului de bucătărie și baie.

Densitatea mare ii conferă o durabilitate crescută și, în același timp, oferă producătorilor posibilitatea efectuării de frezări în adâncime fără a diminua rezistența în timp.

Aceste caracteristici, comparabile cu cele ale lemnului masiv, alături de noile tehnologii de prelucrare prin frezare computerizată, oferă MDF-ului, pe lângă evidentele avantaje de ordin tehnic, și mari avantaje din punct de vedere estetic. Se pot realiza atât fronturi moderne, minimaliste, cât și clasice.

Fronturile pot fi vopsite în variante de culori având finisaj lucioas sau mat. Prin vopsire se conferă câteva avantaje suplimentare: rezistență fizico-chimica superioară, cel mai înalt grad de luciu, extra-rezistență la umezeală și rezistența totală a culorii în timp.

Call Now Button